понеделник, 21 септември 2015 г.

"Приятели с лапи" с награда за най-добра маркетингова стратегия

ПРОЕКТЪТ ПРИЯТЕЛИ С ЛАПИ - С НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРА МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГИЯ ОТ NESTLE

Отличие за „Най-добра маркетингова страгетия“ отнесе екип от шуменски студенти в национален конкурс „Изгряващи звезди“, организиран от Junior Achievement България. Бизнес форумът  се провежда за шеста година и премина под патрондажа на президента Плевнелиев. Това е първото участие на ШУ „Константин Преславски“ в мероприятието, а ръководител на програмата в университета е доц. д-р Труфка Димитрова. В екипа на победителите бяха бизнесмените Невена и Николай Пощарови, известни с участията си в местни благотворителни инициативи, Мариана Христова и Гергана Грозданова. Проектът, който спечели симпатиите на журито, състоящо се от представители на международни гиганти като Nestle, Samsung, Hunday и други, беше иновативна зелена идея - Изграждане на център за обучение на деца и домашни любимци „Приятели с лапи“.
Проектът е със социална насоченост, целите му са да подобри здравето и образованието на децата в Шумен и да подпомогне лечението на деца с физически, ментални и социални дефицити, чрез канис терапия и други екологосъобразни методи.


„На форума участие взеха над 600 спредприемачи от цялата страна, затова сме изключително горди, че представихме достойно Шуменския университет на такова престижно състезание. Интересът към проекта ни беше огромен и получихме предложения да го реализираме в София. Ние обаче вярваме, че шуменци също заслужават децата им да са здрави и успешни, и в града да се случват хубави неща, затова се надяваме общината и социално отговорните фирми в града да ни подкрепят за да реализираме Център „Приятели с лапи“ в Шумен.“ - споделя Невена Пощарова.
Проектът предвижда също изграждане на специализирани паркове за разходка на домашни любимци, полигон за тренировки и дори предлага  напълно ново и ефективно решение на проблема с уличните кучета. За децата в ранна възраст са планирани програми и образователни игри с еко-насоченост, които ще се реализират на открито в специално изградена „зелена класна стая“, а по-големите деца ще могат да участват в различни мероприятия, заедно със своите домашни любимци. „Дейността на центъра ще има положителен ефект за всички граждани на Шумен, ще реши много обществени проблеми и се надяваме да не остане само проект“, обобщава Николай Пощаров.