понеделник, 21 септември 2015 г.

„Приятели с лапи“ в акселератора на фондация „Reach For Change“

Снимка: Reach for change Bulgaria

Проектът „Приятели с лапи“ премина успешно първите два кръга в конкурса за социално предприемачество „Промяната“ – съвместно организиран от международната фондация за подпомагане бъдещето на децата „Reach For Change“ и Нова Броудкастинг Груп. В конкурса участват 296 социални предприемачи от цялата страна, предлагащи иновативни социални идеи в ранен етап на реализация с цел да се подобри животът на децата и юношите в България. При първоначалното отсяване, от конкурса отпаднаха 115 проекта, а след сериозния подбор от независими специалисти – останаха най-добрите 27 идеи, които ще бъдат включени в специализиран бизнес инкубатор. Там те ще бъдат развивани и подпомагани за постигането на най-добри резултати. 

В тази категория попада и нашия проект, и се надяваме много скоро да имаме новини по реализирането на образователната програма и откриването на центъра за обучение на деца и домашни любимци в Шумен.

В края на септември ще научим и кои са петимата финалисти в конкурса, които ще получат финансиране за своите проекти.

Надяваме се след тази висока оценка, получена от организации от такъв калибър, институциите и социално-отговорните предприемачи в Шумен да проявят повече интерес и желание да се включат в инициативата, за да може действително една добра идея, в която са вложени много усилия, време и желание, да бъде реализирана, за доброто и бъдещето на всички шуменци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар